Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover Cover

The Canvas

Marine Drive | 2,500 Sq. Ft. | 2019

The apartment sits on the 3rd floor of an Art Deco building with sweeping views of the sea. The family sought a home that could respond to its context and cater to their needs with regard to the functionality of space.

The Canvas, as the apartment is coined, faces the Queen’s Necklace and frames the world outside – with the changing hues of the sky and sea – and acts as backdrop for the client’s ever-growing art collection.

As one enters the apartment, the passage, labelled ‘The – L’, not only acts as a transition and connects the day and night areas but also provides refuge to the collection.

The dining and living constitute the day areas which spill into each other – forming a cohesive whole yet standing out as individual entities by way of their distinctive style.

Large fenestrations connect the living area with the world outside while the dining area spills out onto a deck – where one could sit and enjoy a cup of tea on a winter morning or reminisce about the past, while the sun sets over the horizon.

Sliding partitions provide the possibility of zonal separation, all the while maintaining a visual connect with the day areas, the passage & kitchen.

The Canvas – a confluence of art and architecture – gives rise to a symbiotic relationship which focuses on the creation of an experience through the masterpieces that adorn the walls, which in turn are brought to the fore by the materials themselves. In essence, this duality lends credence to its name – ‘The Canvas’ as a work of art in itself as well as its ability to frame the world outside.

Studio PKA

Studio PKA